Skip to content

Walk & Talk savetovanje

Walk & Talk savetovanjeWalk & Talk seansa

Seanse u šetnji postaju sve popularnije širom sveta. Predstavljaju novi koncept savetovanja, mada se po svojoj strukturi ne razlikuju od klasičnih seansi. Posebno su aktuelne zbog novonastale situacije sa korona virusom. Zamišljene su tako da se seanse odvijaju na otvorenom, u nekom prijatnom okruženju kao što je park, šetnja uz reku ili neko mesto u prirodi. Fizičko kretanje, vežbanje i psihoterapija su odlični za mentalno zdravlje – zašto ih ne bismo istovremeno radili?

Sedenje i fokusiranje na probleme mogu da preplave i da daju osećaj zaglavljenosti – ovako, šetnja može pomoći da oseti akcija, pokretanje.

Razgovor sa psihologom u šetnji može biti komforniji od razgovora licem u lice jer ponekad možemo biti blokirani ili preplavljeni intimnošću razgovora u kancelarijskom okruženju.

Hodanje i razgovor zajedno mogu pomoći prevazilaženju „zaglavljenosti“ i mogu olakšati psihološku obradu.

Šetnja i razgovor kombinuju pozitivne životne navike i mogu stvoriti novu energiju i motivaciju.

Prednosti:

Seansa u šetnji pokazala se veoma efikasnom je u borbi protiv depresije, anksioznosti, stresa, regulisanju raspoloženja, nesanice, gojenja i drugih zdravstvenih i mentalnih problema.

Kada smo u prirodnom okruženju to pomaže našem nervnom sistemu da se odmori – znamo da provođenje vremena u prirodi smanjuje anksioznost i ruminacije i može imati smirujuće dejstvo.

Izloženost prirodnoj svetlosti i svežem vazduhu u kombinaciji sa laganim vežbanjem doprinosi dobrom raspoloženju i fokusiranju misli.

Šetnja sa psihologom može da vas podstakne da i sami budete aktivniji i više šetate.

Prirodna sredina pomaže da se opustite, kao i da razbijete monotoniju i izbegnete zatvoren prostor.

Seanse šetnje i razgovora možda neće odgovarati svakoj situaciji, ali često mogu pružiti priliku za prijatan razgovor, dok ste uronjeni u prirodno okruženje.

Seanse za šetnju i razgovor dostupne su po dogovoru, ako ste iz Niša.

Pišite na mail kako bismo zakazali seansu.